maanantaina, kesäkuuta 30, 2008

Ytyä salaattiin

Tämän salaatin ohje löytyy yhdestä hyllystäni olevasta keittokirjasta, mutta alkujaan se kiinnitti huomioni siinä blogissa, johon linkkaan ihan liian usein. Kyseessä on thai-mausteinen, rapsakka kasvissalaatti, johon voi halutessaan tuoda lisätukevuutta keitetyillä nuudeleilla. Idean isä on (kukapa muukaan kuin) Jamie Oliver, ja ohje taitaa löytyä aidosta ja alkuperäisestä Alaston kokki -kirjasta.

Kasviksiksi voi kuulemma käyttää melkein mitä tahansa (tutumpien salaattiainesten lisäksi voisi suositella vaikkapa syötäviä herneenpalkoja tai tuoreita yrttejä), eikä pähkinäpuoltakaan parane unohtaa. Itse kirjaan tällä kertaa ylös vain salaattiin sekoiteltavan kastikkeen. Soosi on hyvää, mutta sitä ei kannata sekoitella joukkoon kuitenkaan aivan valtoimenaan, etenkään ellei halua seesamin hallitsevan makuja liikaa:
Thaikastike

4 rkl tuoretta limettimehua
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
reilu hyppysellinen tummaa tai fariinisokeria
1 rkl tuoretta inkivääriä (kuori ja hienonna)
puolikas valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1 tuore punainen chilipaprika (poista siemenet, leikkaa malto ohuiksi viipaleiksi)
1 iso kourallinen tuoretta korianteria ja basilikaa silputtuna

Pssst. Muistin väärin, reseptin lähde on oikeasti Alastoman kokin paluu.




pastanjauhantaa(at)gmail.com


Related Posts with Thumbnails